УЧЕШЋЕ НА МЕМОРИЈАЛНОМ СЕМИНАРУ „ЉУБА ВРАЧАРЕВИЋ 2024 – БЕОГРАД“

Дана 21.4.2024. године, у организацији Светског Центра Реалног Аикидоа, одржан је у спортском центру „Шумице“ у Београду, традиционални меморијални семинар посвећен великану борења и борилачких спортова, мајстору Љубомиру Љуби Врачаревићу.

Овом међународном спортском догађају присуствовало је преко четиристотине учесника из целе Србије, али и других земаља у којима ова ефикасна самоодбрамбена вештина има федерације – Републике Српске, Македоније, Аустрије, Бугарске, Азербејџана, итд. Одабрани мајстори највишег ранга приказивали су технике самоодбране које су сви учесници могли да пробају и заједно уз дружење и пријатну атмосферу надограде своју вештину.

Након интонирања химне Србије уз хор малишана из Друштва за очување српске традиције и културе, семинар су званично отворили председник ИПА Регије Београд, проф др Небојша Пантелић и доајен српског џудоа и велики пријатељ мајстора Љубе Врачаревића и Реалног Аикидоа, г-дин Вук Рашовић.

Семинар је протекао у одличној атмосфери и позитивној енргији, коју су доказала и насмејана лица свих учесника након завршеног семинара. Приказ примењених техника Реалног Аикидоа и специјалног борења су приказали по клубовима сви учесници семинара, док је у ревијалном делу највећу пажњу однела екипа Министарства одбране из 72. бригаде за специјалне операције, у чијој се јединици специјални програм борења који је саставио мајстор Љубомир Врачаревић практикује и баштини већ више од једне деценије.