РЕАЛНИ АИКИДО КРОЗ РАЗЛИЧИТЕ ПРОГРАМЕ ОБУКЕ

Дана 29.01.2019. године у ПС Нови Београд, одржано је још једно полагање за ученичка звања у Реалном Аикидоу у организацији Клуба Реалног Аикидоа АТОМ, Светског Центра Реалног Аикидоа и Националне секције ИПА Србија.

Инструктори Клуба Реалног Аикидоа АТОМ у сарадњи са Националном секцијом ИПА Србија – Регијом Београд већ 5 година одржавају програм добровољне и бесплатне обуке за све припаднике МУП-а у циљу подизања опште спреме кроз технике самоодбране и савладавања и контроле нападача кроз специфичне полуге, које су кроз 50 година праксе Реалног Аикидоа у разним службама света прихваћене и доказане. Такође се у посебним терминима, кроз рекреативни програм и дечији програм „Кроз игру до мајсторства“, одржавају и бесплатни тренинзи за чланове породица припадника Министарства унутрашњих послова, где малишани развијају своје моторичке способности, уче технике самоодбране прилагођене њиховом узрасту, јачају самопоуздање, али се уче и дисциплинованом начину рада који је неопходан у свету борења и борилачких вештина, а који се временом преноси на све сфере њиховог живота. 

Пред трочлану комисију, на татами су изашли како најмлађи чланови тако и они старији и искуснији, и на завидном нивоу приказали технике Реалног Аикидоа, чији је творац наш велики мајстор Љубомир Љуба Врачаревић. Кандидати су по закључку комисије били добро припремљени и заслужено освојили своја нова звања у Реалном Аикидоу. Национална секција ИПА Србија ће као и до сада наставити да оваквим видом едукације, а како се то већ ради и у осталим развијеним земљама света, пружа програме који њеним активним члановима, али и свим припадницима Министарства унутрашњих послова, омогућавају додатну обуку и усавршавање.