Пројекат Безбедни млади – сигурна Србија

2014-11-05-12.22.21

ИПА Регија Београд реализовала је 10 радионица уз учешће 13 средњих школа из Србије у оквиру пројекта „Безбедни млади-сигурнија Србија“, који реализује у сарадњи са Центром за омладину Твоја Србија и под покровителјством Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије.

Реализовали смо радионице у Лесковцу, Нишу, Лапову, Крупњу, Руми, Бечеју, Панчеву, Новом Саду, Бачкој Тополи и Бору, а присуствовало им је укупно више од 900 ученика из ових 10 градова. Ученици су веома задовољни радионицама и изразили су жељу за организацијом више оваквих догађаја. Како је било погледајте у галерији фотографија испод.

Пројекат „Безбедни млади-сигурнија Србија“ реализован је са циљем да се омогући младима да стекну неопходна знања о насиљу које је међу њима све више присутно, болестима зависности, превенцији насиља на спортским манифестацијама, као и трговини лјудима – децом. Кроз радионице које су организоване у оквиру овог пројекта, учесници су стекли знања која ће им помоћи у правилном схватању негативних и позитивних друштвених вредности, али и да унапреде своју личну безбедност.