Седма џентлменска вожња посвећена превенцији рака простате и суицида код мушкарацa

Дана 23.5.2021. године у Београду, одржана је седма по реду хуманитарна вожња,„Distinguished Gentlemans Ride“, на ретро моторима, које су возили мушкарци различитих генерација стилизовани, елегантни, у оделима, са лептир машнама, који су иначе заштитни знак ове лепе и хуманитарне акције.

Мисија ове вожње, која се од 2012. године одржава широм света, а од 2015. и у Србији, и представља једну од најмасовнијих и најуспешњих хуманитарних акција, је да подигне свест о важности превненције рака простате и суицида код мушкараца.
Ове године сасвим атипични хумани момци на моторима, они који својим ставом и стилом промовишу културу, толеранцију, емпатију, желе да укажу на велике проблеме и опасности по здравље мушкараца широм света, јер чак 500.000 мушкараца годишње умре од рака простате, а 300.000 дигне руку на себе. Без препознатљивих кожних јакни, амблема, марама и качкета, више од 200 возача ретро мотора пројездило је улицама Београда, враћајући наду да као окупљени око џентлмена сви можемо да се покренемо и покажемо колико је важно да бринемо о себи и другима. Припадници Мото Kлуба Безбедност и чланови ИПА Регије Београд су подржали ову манифестацију и активно учествовали у овом по много чему специфичном догађају.