ПОСЕТА РУКОВОДСТВА СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ АЕРОДРОМУ „НИКОЛА ТЕСЛА“

У складу са потписаним Протоколом о сарадњи између ИПА Секције Србија и аеродрома „Никола Тесла“, дана 30.1. 2018. године, којим је предвиђена међусобна сарадња у различитим областима, укључујући и едукацију и стручно ујсавршавање запослених, како на Аеродрому, тако и у Министарству унутрашњих послова, само након два дана кренуло се у реализацију договореног. За почетак, представници Сектора за ванредне ситуације и Управе за ванредне ситуације у Београду (Лука Чаушић, шеф бироа Сектора, Раде Милошевић, начелник Управе, командант ватрогасне бригаде и команданти испостава), посетили су Ватрогасну јединицу која је стационирана на самом аеродрому, како би се упознали са њиховим начином рада, поступцима, опремом и др.
Домаћини су за ову пруилику припремили показну вежбу и гостима представили најмодернију опрему са којом располажу у складу са прописаним међународним стандардима. У наредном периоду договорена је едукација припадника Управе за ванредне ситуације у Београду која ће се реализовати заједно са колегама из ватрогасне јединице на аеродрому, као и донација одређене опреме од стране Аеродрома „Никлола Тесла“ у циљу унапређења рада управе.
Посета је оцењена као веома успешна и свакако је најбољи пример да је тимски рад увек бољи и да ће допринети још бољој сарадњи у области безбедности и заштите од пожара, али и шире.