ПОДИЗАЊЕ СВЕСТИ ДЕЦЕ И МЛАДИХ О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ 

ИПА Регија Београд реализује пројекат „Подизање свести деце и младих о безбедности у саобраћају“, који се финансира преко јавног конкурса за финансирање пројеката невладиних организација из буџета градске општине Нови Београд, а који подразумева израду едукативног играно- документарног филма са циљем подизања свести деце, младих и њихових родитеља о безбедности у саобраћају, затим учешће на манифестацији „Породични викенд на Новом Београду“, као и едукације деце и младих ради подизања нивоа свести и смањења ризика по безбедност у саобраћају на општини Нови Београд. Пројекат је усмерен на унапређење знања и понашања деце и младих у саобраћају као и поштовања свих прописа у саобраћају.  

У периоду од 18.до 19. маја 2018. године, стручни тим је учествовао на манифестацији „Дани породице“ на Новом Београду, чија је организација и реализација подразумевала поставку саобраћајног полигона за едукацију посетилаца. Полигон је садржао основне елементе у саобраћају као што су коловоз, тротоар, бициклистичку стазу, пешачки прелаз, раскрсницу, кружни ток, семафор итд. Стручни тим ИПА је формирао групе са којима је пролазио кроз полигон и едуковао најмлађе о основним правилима у саобраћају. Садржај саобраћајног полигона обухватио је оне саобраћајне ситуације које су карактеристичне за територију општине Нови Београд. Стручни тим је такође држао и предавање из следећих тема: а) Опрезно преко улице; б) Правила понашања у саобраћају (за децу пешаке, бициклисте, возаче ролера, мотоциклисте в) Подсетник за одрасле возаче и др.

Том приликом сви учесници на полигону су поред слаткиша, добили ицпригодне поклоне (привеске, лењире и сл.), а три најбоља учесника су добили златне ИПА медаље.