ОДРЖАН СЕМИНАР НА ТЕМУ: ФИНАНСИЈСКО РАЧУНОВОДСТВЕНА ФОРЕНЗИКА КАО КРУЦИЈАЛНИ ДОКАЗ

У склопу остваривања циљева и задатака на којима се темељи ИПА,  у организацији Одбора за образовање ИПА Регије Београд, дана 10.2.2018. године у свечаној сали аеродрома „Никола Тесла“, одржан је једнодневни семинар на тему „Финансијско рачуноводствена форензика као круцијални доказ“. 

Семинар је био намењен запосленима у МУП-а Републике Србије, Министарству финансија, Пореској служби и другим финансијским организацијама, члановима ИПА, студентима, адвокатима и др.

Теме и предавачи:

  1. Корпоративне финансије и форензика – проф. др Игор Пејовић, председник Одбора за образовање ИПА Регије Београд
  2. Правни аспекти доказа – Драгослав Љубичановић, секретар Адвокатске коморе Београда и специјалиста за корпоративно право и
  3. Идентификација и истрага сумњи кроз систем интерних контрола и финансијске извештаје  – проф. др Јелена Словић, лиценцирани овлашћени ревизор

Семинар су похађали запослени из Интерне ревизије МУП, Сектора финансија, Привредног криминала, ПУ за град Београд и МУП-а Републике Србије, адвокати, директори високошколских установа, студенти више факултета и др. Укупан број полазника је био 68.

На почетку семинара, за који је иначе владало велико интересовање, присутне је поздравио домаћин установе господин Владимир Мићић, директор аеродрома „Никола Тесла“ за безбедност и проф. др Небојша Пантелић, председник ИПА Србија.

Сви полазници су добили одговарајуће сертификате, а семинар је оцењен са највећом оценом.