ПРЕДСЕДНИК ИПА СРБИЈЕ ДОБИТНИК ПРЕСТИЖНЕ НАГРАДЕ “ЏЕНТЛМЕН ГОДИНЕ”

У Београду је, у уторак 24. априла 2018. године, одржана гала свечаност, која је уприличена поводом доделе признања „Дама године 2018”. Догађај је био затвореног типа, за око 250 ВИП званица из свих сфера живота, а међу лауреатима су се нашле даме из друштвеног, јавног и привредног живота које су постигле успех на разним пољима, а при томе задржале своју суптилну страну личности, женствености и посебности и као такве педстављају пример у својој средини.

Дама године представља годишњу доделу признања успешним женама из јавног, друштвеног и привредног живота које долазе са ширег простора југоисточне Европе.

По први пут признања су додељена 2014. године на догађају који је одржан у дворани Дома синдиката у Београду, а наредних година домаћини манифестације били су вила Јелена на Дедињу, хотел Цроwне Плаза и клуб Цитy Халл у Београду.

Успешност у послу не одређује пол, већ квалитет, посвећеност, таленат и личне особине. Како у Србији и даље постоје стереотипи да жене не могу бити једнако успешне као мушкарци, чињеница је, да је у односу на раније, данас све више жена на лидерским позицијама, жена које својом упорношћу и снагом нижу успехе на свим пољима.

На овом догађају је ове године први пут уведена новина тј. додела специјалне награде „Џентлмен године“. Међу лауреатима су се нашли многобројни мушкарци из различитих сфера друштвеног, културног и привредног живота, као и професија, који су постигли успех на разним пољима.

За добитника престижне награде „Џентлмен године“, одлуком жирија, изабран је проф. др Небојша Пантелић, пуковник полиције и председник ИПА Секције Србија.

У свом обраћању, председник Пантелић је најпре испред ИПА Србије поздравио званице и упутио честитке награђеним дамама, рекавши да „иза сваког успешног мушкарца стоји успешна жена и да се успех сваког мушкарца може видети у очима његове жене“…

Затим је рекао следеће: „Официр полиције сам пуних 22 године и у својој професионалној каријери сам више пута награђиван, похваљиван, унапређиван и одликован…Ова престижна награда је најбољи доказ да је слика о полицији данас у Србији много боља него пре 10 година, да грађани све више верују својој полицији јер је дошло време да и полицајац буде човек од поверења. Ово је награда која је по први пут додељена једном полицајцу, она не припада само мени већ свим мојим колегиницама и колегама, који су заслужни за то што сам данас овде са вама…“

Награду је испред жирија уручила позната водитељка Сузана Манчић.


О догађају су писали и медији АЛО! , Актуелно.нет и ГлавнеВести.цом

panta 2 panta 1 panta 3 panta 4 panta 7panta 6panta 8panta 9