ПРВИ ИПА ФЕСТИВАЛ БОРИЛАЧКИХ ВЕШТИНА

У суботу, 02. јуна 2018. године, у спортском центру Мастер у Београду, одржан је Први „ИПА Фестивал борилачких вештина“ у организацији Интернационалне Полицијске Асоцијације – Секције Србија. Догађај су свечано отворили председник ИПА Секције Србија проф. др Небојша Пантелић и председник Светаког Центра Реалног Аикидоа Сања Врачаревић.

Ова манифестација је одржана у складу са циљевима међународне ИПА која се поред спровођења стручне едукације полицијских службеника, бави и приказом различитих вештина и нивоа оспособљености полицијских службеника, али и њихове значајне улоге у заједници када су ван својих редовних дужности посвећени едукацији деце и омладине, као и промоцији моралних норми и етичких принципа кроз борилачки спорт и здрав начин живота.

На манифестацији су бројни учесници приказали различите борилачке вештине заступљене међу припадницима Министарства. Такође, свака од приказаних вештина је имала и своје најмлађе представнике који су приказали своје знање из борења и самоодбране. 

Манифестација је била отвореног типа, а сви грађани су могли да уживају у приказу борилачких вештина које су приказане од стране Карате клуба „Жандармерија“, Џудо клуба „Макикоми“, Светског Центра Реалног Аикидоа – клубови „Атом“, „Врачаревић“ и „Гимназион“, Рвачког клуба „Жандармерија“, Аикидо клуба „Алдебаран“ и Ашихара Каикан Савеза Србије – клубови „Тора“, „Ооками“ и „Будућност“.