ПОЛАГАЊЕ ИЗ РЕАЛНОГ АИКИДОА

Дана 15. јануара 2020. године, у секцији Реалног Аикидоа – ИПА Регије Београд, која је оформљена још пре више од 6 година у циљу добровољног и бесплатног усавршавања припадника Министарства унутрашњих послова у борењу, као и посебне рекреативне групе за чланове породица припадника МУП-а, одржано је традиционално полагање за звања у Реалном Аикидоу.

Овом приликом су пред трочлану комисију коју су сачињавале две мајсторице из Светског Центра Реалног Аикидоа, Сања Врачаревић Митровић носилац црног појаса 7. Дан и Теа Монтијас Николић носилац црног појаса 4. Дан, као и председником НС ИПА Србија проф др Небојшом Пантелићем, кандидати приказали завидан ниво познавања технике Реалног Аикидоа и заслужено освојили звања за која су полагали. Проф др Пантелић је доделио појасеве и пригодне поклоне свим полагачима испред НС ИПА Србија и захвалио се Светском Центру Реалног Аикидоа и њеном председнику Сањи Врачаревић Митровић на свесрдној подршци у оваквим едукативним програмима где се припадницима Министарства унутрашњих послова омогућава додатна обука из борења,, како би били још спремнији да одговоре на све врсте оперативних задатака који се пред њих свакодневно постављају.

Иначе, посебан програм специјалног борења који је установио творац вештине Реални Аикидо, светски познати мајстор Љубомир Љуба Врачаревић, се званично спроводи већ 8. годину у Специјалној бригади Војске Србије, а своју употребну вредност је доказао и кроз примену у многим обукама специјалних и посебних јединица војске и полиције широм света које је Врачаревић са својим инструкторима, током свог животног века, спроводио. Да НС ИПА Регија Београд за своје припаднике бира само најбоље, казује и то да су инструктори који у овој секцији изводе програм уједно и инструктори који програм специјалног борења спроводе у Специјалној бригади ВС.

Национална секција ИПА Србија ће као и до сада наставити да спроводи овакве и сличне едукације, а како се то већ ради и у свим осталим развијеним земљама света где је ИПА директан партнер и подршка полицији и пружа програме који њеним активним члановима – полицијским службеницима, али и свим осталим припадницима Министарства унутрашњих послова, омогућава додатну обуку и усавршавање.