Полагање за црни појас из Реалног Аикидо-а

Polaganje Aikido

ИПА Регија Београд је и овај пут традиционално организовала полагање деце и одраслих за жути, наранџасти и зелени појас у полицијској станици Нови Београд. Новина је била и полагање мајстора реалног аикидоа за црни појас 1, 2 и 3. дан. Пред препуном салом родитеља, пријатеља и љубитеља борења, кандидати су показали своје умеће које су стекли од својих тренера, такође мајстора реалног аикидоа.

Највећа заслуга за овакав успех припада главном мајстору носиоцу црног појаса 5. дан Бојану Николићу и његовој супрузи Теи Николић, такође, мајстору црног појас 3. дан. Комисија за полагање је уживала у демонстрацијама кандидата који су успешно положили постављене задатке. Атмосфера је била величанствена, а сам почетак је обележен са химнама Боже правде и ИПА.

Председник ИПА Регије Београд, др Небојша Пантелић је најмлађе кандидате наградио са појасевима, поручивши им, као и сваке године, да слушају своје родитеље, буду добри ђаци и људи, као и да једнога дана постану и сами мајстори ове племенените вештине.

Ната