НС ИПА СРБИЈА ПОБЕДНИK НА XV KАРНЕВАЛУ БРОДОВА


Традиционално “XV карневал бродова”, одржан је дана 28. августа 2019. године у Београду на реци Сави, а на овој речној манифестацији учествовала су пловила свих београдских марина. Циљ карневала је био да се на атрактиван начин укаже на лепоте београдских река, промовишу спортске активности на води и активира наутички туризам Београда.

Национална секција ИПА Србије узела је учешће са са циљем афирмације ИПА, али и српске културе, историје и традиције, па се на њеном броду могао видети Цар Лазар и Царица Милица, Војвода Степа Степановић, српски официри, младићи и девојке у прелепим српским ношњама и др…

Такође, са брода су се могли чути и звуци хармонике која је свирала позната кола уз која се играло и певало…

Пред великим бројем посетилаца и представника медијских кућа, теретни бродови, викиншка галија, јахте, глисери, скутери и кајаци продефиловали су Савом, предвођени чувеном ватрогасним бродом, који је воденом завесом демонстрирао поступак кроћења ватрене стихије.

На шеталишту „Сава променада“, са ког су суграђани пратили карневал, био је организован и богат културно-забавни и музички програм. У оквиру програма на обали, организована је и Еко зона, где су посетиоци могли да пробају органску храну и домаће производе.

Организовано је и свечано награђивање од стране комисије за најлепши брод, најлепшу посаду, за активности на броду, за најлепше декорисана пловила. У конкуренцији више од 100 бродова, који су пловили савском променадом на реци Сави, НАЦИОНАЛНА СЕKЦИЈА ИПА СРБИЈЕ са пријатељима из KУД „Јана“ из Земуна, освојила је ПРВО МЕСТО по четврти пут (2016/2019).