НС ИПА СРБИЈА ДОНИРАЛА ЗАШТИТНУ ОПРЕМУ ВОЛОНТЕРИМА ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ „БАНКА ХРАНЕ“

Дана 30.4.2020. године, председник НС ИПА Србије проф. др Небојша Пантелић, посетио је просторије хуманитарне организације „Банка хране“ и свим волонтерима поделио заштитну опрему (заштитне наочаре, маске и рукавице) за заштиту од корона вируса (ковид-19).
Том приликом, Милан Мратинковић, председник хуманитарне организације „Банка хране“ је истакао да она постоји од 2006. године и да је пуноправна чланица Европске асоцијације Банака хране (ФЕБЕ) и једина у региону. Од почетка постојања бори се против најтежег облика сиромаштва, те јој је примарна делатност помоћ социјално угроженом становништву, у сваком њеном облику. Сарађује са 200 организација свакодневно. Посебно је истакао да око 500.000 гладних тренутно постоји у Србији, а да се око 250.000 тона хране годишње баци, и да је њихова намера на којој свакодневно раде, да барем пола људи има свакодневно један високо нутритиван оброк.
Ова хуманитарна организација свакодневно припреми око 2000 прехрамбено хигијенских пакета од 16 намирница за помоћ најугроженијим појединцима (родитељима деце са посебним потребама, особама са инвалидитетом, самохраним мајкама, пензионерима и др.).
Председник хуманитарне организације Милан Мратинковић са сарадницима, захвалио се председнику НС ИПА Србије проф. др Небојши Пантелићу на донацији која им је била неопходна за рад и истакао спремност за сарадњу у пружању помоћи и припадницима полиције, којима је потребна.
НС ИПА Србија ће и у наредном периоду пратити активности оних организација које свакодневно доприносе бољем животу у заједници и дати им своју пуну подршку у даљем радњу и међусобној сарадњи.